IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Pierś z indyka z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierś z indyka z pomarańczą pieczona w rękawie.

Pierś z indyka z pomarańczą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z indyka z pomarańczą

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka z pomarańczą
Pierś umyć natrzeć solą i olejem słonecznikowym. Małym nożykiem zrobić dziurki i powbijać w nie goździki. Pierś włożyć do lodówki na około 3 godziny. Pomarańcz dokładnie umyć i pokroić na plastry grubości około 0,5 cm. Pierś obłożyć plastrami pomarańczy, plastry włożyć również do środka piersi (plastry powinny być ze skórką). Piec w rękawie przez ponad godzinę ( w zależności od wielkości piersi) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Pierś z indyka z pomarańczą
Małym nożykiem zrobić dziurki i powbijać w nie goździki
Pierś z indyka z pomarańczą
Pierś obłożyć plastrami pomarańczy, plastry włożyć również do środka piersi

Tagi:

indyk