SUPERPRZEPIS

Pierś z kurczaka „Elegancja”

  • 2
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Pierś z kurczaka „Elegancja” Więcej zdjęć (2)

Elegancja w postaci piersi kurczaka podanej z serem i ananasem

Składniki:

Pierś z kurczaka „Elegancja”

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka „Elegancja”
Pierś należy rozbić , tak aby otrzymać płat mięsa o grubości 1 cm. Posolić, popieprzyć, doprawić papryką i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Pierś panierujemy w bułce, w jajku i jeszcze raz w bułce. Smażyć na gorącym oleju z jednej strony. Kiedy kotlet ma już złota panierkę, odwracamy go na drugą stronę, zmniejszamy ogień do minimum nakładamy na upieczoną stronę straty na tarce ser i ananasa. Smażymy do roztopienia sera, ale również do momentu, aż panierka zarumieni się z drugiej strony, a kotlet będzie porządnie upieczony. Przed podaniem polewamy ketchupem i dekorujemy pietruszką.
Pierś z kurczaka „Elegancja”
Składniki niezbędne do przygotowania piersi z kurczaka