Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami
Filety pozbawiamy błonek i innych niedoskonałości. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez folię, by nie podziurawić mięsa. Solimy i pieprzymy mięso po obu stronach. Pieczarki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy je na niezbyt mocno rozgrzaną patelnię i podduszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na każdym filecie. Zwijamy ciasno w rulon i spinamy przy pomocy wykałaczek. Do rozmąconego z mlekiem lub wodą jaja dodajemy odrobinkę soli. Panierujemy rulony w jajku i bułce i smażymy na dość głębokim tłuszczu, na średnim ogniu, z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru. Pod koniec smażenia zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze trochę, by mieć pewność, że mięso nie jest w środku surowe. Smacznego!