Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pierś z kurczaka smażona z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierwszy raz takie danie jadłam u znajomych, tak bardzo mi zasmakowało, że od tego czasu często przygotowuję go u siebie.

Pierś z kurczaka smażona z bananami

Składniki:

Pierś z kurczaka smażona z bananami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka smażona z bananami
Rodzynki zalać rumem i pozostawić na 2 godziny. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na 1 łyżce masła ze wszystkich stron. Następnie wlać wino, dodać goździki i dusić do miękkości mięsa. Na pozostałym maśle obsmażyć banany obrane ze skórki i pokrojone w plasterki. Do mięsa dodać rodzynki i gotować 2 minuty. Wyłożyć na półmisek i obłożyć gorącymi bananami.