Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Piersi z kurczaka opłukać i przekroić na pół (żeby były cieńsze).
Pieczarki obrać i drobno pokroić, usmażyć na maśle razem z drobno posiekaną cebulą - doprawić ziarenkami smaku.
Po odparowaniu wody przestudzić.
Blachę wysmarować masłem i delikatnie posypać zupą cebulową z torebki. Ułożyć piersi z kurczaka, Na każdą nakładać porcję pieczarek i łyżkę śmietany. Całość posypać zupą cebulową.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok, 40 minut.
Pieczarki obrać i drobno pokroić, usmażyć na maśle razem z drobno posiekaną cebulą - doprawić ziarenkami smaku.
Po odparowaniu wody przestudzić.
Blachę wysmarować masłem i delikatnie posypać zupą cebulową z torebki. Ułożyć piersi z kurczaka, Na każdą nakładać porcję pieczarek i łyżkę śmietany. Całość posypać zupą cebulową.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok, 40 minut.