annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Pierś z kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zwykły obiad... przyjęcie dla znajomych - jest to potrawa na każdą okazje!

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

Pierś z kurczaka z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pieczarkami
Piersi z kurczaka opłukać i przekroić na pół (żeby były cieńsze).

Pieczarki obrać i drobno pokroić, usmażyć na maśle razem z drobno posiekaną cebulą - doprawić ziarenkami smaku.
Po odparowaniu wody przestudzić.

Blachę wysmarować masłem i delikatnie posypać zupą cebulową z torebki. Ułożyć piersi z kurczaka, Na każdą nakładać porcję pieczarek i łyżkę śmietany. Całość posypać zupą cebulową.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok, 40 minut.