Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z podgrzybkami
Umyte, wyczyszczone i osuszone grzyby kroimy w kostkę. Cebulę po obraniu i umyciu również kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na oleju doprawiając solą i pieprzem. Jak cebula już się zeszkli, to dodajemy do niej grzyby i całość smażymy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez jakieś 10-15 minut. Każdą z piersi kurczaka rozbijamy za pomocą tłuczka po mięsa. Nacieramy niewielką ilością soli i pieprzu i rozkładamy na desce. Na każdym kawałku mięsa układamy cieniutkie plasterki sera i posypujemy świeżym tymiankiem. Kładziemy też mniej więcej 1 i 1/2 łyżki podsmażonych grzybów z cebulą na każdą pierś. Robimy takie prawie roladki, z grzybkami w środku, spinamy wykałaczkami, albo związać nitką. Gotujemy na parze przez ok 20 minut. Możemy też usmażyć je na patelni pod przykryciem, albo upiec, ale ja najbardziej lubię ugotowane na parze. W międzyczasie podgrzewamy grzyby na patelni, dolewamy śmietanę i całość po wymieszaniu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowane roladki polewamy sosem i posypujemy umytą, osuszoną i posiekaną natką pietruszki.