Sposób przygotowania:
Pierś z miodem i musztardą
Przygotowujemy marynatę - do miseczki przekładamy miód oraz musztardę, następnie dodajemy przeciśnięte zabki czosnku, sól oraz sok z limonki (może być z cytryny) - wszystko dokładnie mieszamy do czasu aż składniki się połączą. Podwójną pierś z kurczaka przecinamy na pół, a następnie każdą z części nacinamy nożem w poprzek na ok. 1/2 głębokości -. mięso wkładamy do marynaty i pozostawiamy je tak 2-4h Ziemniaki cienko strugamy i myjemy. Wąską blaszkę wykładamy folią aluminiową, na środku układamy mięso, po bokach ziemniaki - całość polewamy marynatą spod mięsa. Mięso przykrywamy folią i pieczemy 25 minut w temp. 190*, po tym czasie odkrywamy folię i pieczemy jeszcze 10 minut. Mięso podajemy z upieczonymi razem ziemniaczkami i surówką.