Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś z miodem i musztardą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

nietypowy pomysł na słodko - ostre mięso :)

Pierś z miodem i musztardą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z miodem i musztardą

 

Sposób przygotowania:

Pierś z miodem i musztardą
Przygotowujemy marynatę - do miseczki przekładamy miód oraz musztardę, następnie dodajemy przeciśnięte zabki czosnku, sól oraz sok z limonki (może być z cytryny) - wszystko dokładnie mieszamy do czasu aż składniki się połączą. Podwójną pierś z kurczaka przecinamy na pół, a następnie każdą z części nacinamy nożem w poprzek na ok. 1/2 głębokości -. mięso wkładamy do marynaty i pozostawiamy je tak 2-4h Ziemniaki cienko strugamy i myjemy. Wąską blaszkę wykładamy folią aluminiową, na środku układamy mięso, po bokach ziemniaki - całość polewamy marynatą spod mięsa. Mięso przykrywamy folią i pieczemy 25 minut w temp. 190*, po tym czasie odkrywamy folię i pieczemy jeszcze 10 minut. Mięso podajemy z upieczonymi razem ziemniaczkami i surówką.
Pierś z miodem i musztardą
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki do marynaty
Pierś z miodem i musztardą
mięso wkładamy do marynaty i pozostawiamy je tak 2-4h
Pierś z miodem i musztardą
mięso wkładamy do marynaty i pozostawiamy je tak 2-4h .
Pierś z miodem i musztardą
Wąską blaszkę wykładamy folią aluminiową, na środku układamy mięso, po bokach ziemniaki