Sposób przygotowania:
Pierś z niespodzianką (jajkiem)
1 jajko ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Mięso umyć, osuszyć i odkroić polędwiczkę oraz tłuszcz. Naciąć kieszonkę. Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy i dokładnie je wymieszać. Przygotowaną mieszanką porządnie natrzeć mięso ( kieszonkę także). Umytą i suchą paprykę pokroić w cienkie paseczki i po 2 włożyć na spód kieszonki. Jajko pokroić w plasterki i po 2-3 położyć na papryce. Na jajka ułożyć resztę papryki. Spiąć kieszonkę wykałaczkami i odłożyć do lodówki na około godzinę. Następnie piekarnik rozgrzać do 180-200 st (góra-dół). Mięso panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i kłaść na gorący olej. Zrumienić z obu stron. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim obsmażone piersi. Piec około 20-22 minut ( nie ma konieczności obracania mięsa). Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!