pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Piersi bażanta z zielonym pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pierś bażanta obłożona boczkiem smażona z zielonym pieprzem marynowanym

Piersi bażanta z zielonym pieprzem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi bażanta z zielonym pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Piersi bażanta z zielonym pieprzem
Piersi bażanta nacieramy solą oraz prażonym, zmielonym sezamem. Boczek kroimy w cieniutkie plasterki. Piersi obkładamy boczkiem i związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wkładamy piersi i smażymy z dwóch stron do zarumienienia boczku. Wtedy dodajemy łyżkę masła. Chwilkę smażymy na maśle po czym wlewamy bulion. Patelnię przykrywamy i piersi dusimy 15 minut. Po tym czasie dodajemy drugą łyżkę masła i wsypujemy zielony pieprz. Dusimy kolejne 10 minut. Następnie pokrywkę zdejmujemy i odparowujemy sos (możemy wcześniej wyjąć piersi i redukować sam sos). Tak przygotowane piersi podajemy z boczkiem i polewamy sosem. Smacznego.
Piersi bażanta z zielonym pieprzem
Piersi bażancie pozbawiamy wszelkich niedoskonałości
Piersi bażanta z zielonym pieprzem
Obkładamy plastrami boczku i obwiązujemy nitk
Piersi bażanta z zielonym pieprzem
Kładziemy na rozgrzaną patelnię i podgrzewamy
Piersi bażanta z zielonym pieprzem
Do zarumienionych dodajemy marynowany zielony pieprz