Sposób przygotowania:
Pierśi kurczaka w błyszczącej glazurze
Ziemniaki obieramy i przecinamy wzdłuż na pół, tak aby uzyskać jak największą płaską powierzchnię. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową, skrapiamy olejem tak by pokryć cieniutko całą powierzchnię. Potem całą powierzchnię blachy posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem. Ziemniaki układamy płaska powierzchnią do dołu. Wierzch także posypujemy solą i pieprzem i skrapiamy jeszcze odrobinę olejem. Ziemniaki pieczemy 30 minut w 200 stopniach. Pierś z kurczaka nacinamy w kratkę i wkładamy do miski z woda i solą na co najmniej 1h. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą sos worcester,miód, whisky, drobno posiekany czosnek i starty imbir. Zagęszczamy odrobiną mąki. Osuszonego kurczaka marynujemy 30 minut. Zapiekamy razem z ziemniakami, cały czas polewając marynatą do uzyskania złocistego koloru.