eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Piersi kurczaka z piekarnika Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne soczyste mięsko drobiowe.

Piersi kurczaka z piekarnika Eli

Składniki:

Piersi kurczaka z piekarnika Eli

 

  • 7 piersi kurczaka(ze skórą i żebrami)

 

  • Marynata:
  • 1 papryczka chili z zalewy(bez pestek)
  • 1 łyżka sosu chili czosnkowy
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego jasnego
  • 1 łyżka oleju kujawskiego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka

 

  • 1 kostka mięsna Winiary

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka z piekarnika Eli
Umyte piersi kurczaka osuszyć ręcznikiem papierowym.Składniki marynaty zmiksować na emujsję.Piersi posmarować marynatą i wstawić do lodówki na noc.Wyjąć mięso z lodówki,wyłożyć na blaszkę.Kostkę mięsną rozpuścić w litrze wrzątku.Do mięsa wlać połowę bulionu mięsnego,przykryć folią aluminiową,wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec półtorej godziny.W połowie pieczenia zdjąć folię aluminiową i podlewać resztą bulionu mięsnego i wytworzonym sosem.Smacznego!