marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Piersi kurze w cieście z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Piersi kurze w cieście z makiem

Piersi kurze w cieście z makiem

Składniki:

Piersi kurze w cieście z makiem

 

Sposób przygotowania:

Piersi kurze w cieście z makiem
Podwójną pierś po opłukaniu osuszyć i podzielić na pół, a potem pokroić na średnie paski. Z mąki, jaj, śmietany ubić ciasto, dodać połowę szklanki maku, doprawić solą i pieprzem kajeńskim lub curry. Wymieszać i zanurzać paski mięsa drobiowego w cieście. Rozgrzać olej na patelni i na gorący kłaść łopatką kuchenną kawałki mięsa. Smażyć 5-7 min.na zloty kolor. Wyjąć, osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerze. Podawać z frytkami i surówką warzywną.

Tagi:

jajko jajka mak