małgosia7902

małgosia7902

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

piersi pod pierzynka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

iedalne na zimno jak na goraco

piersi pod pierzynka

Składniki:

piersi pod pierzynka

 

  • 4 piersi z kurczaka
  • 8 dużych pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 duże łyżki majonezu i ketchupu
  • 20 dag sera żółtego(ja używam goude )
  • 1 mala cebula
  • przyprawy wg uznania(sól,pieprz,przyprawa do kurczaka)

Sposób przygotowania:

piersi pod pierzynka
piersi umyc,zrobic kieszonki,w każdą kieszonke włożyć po dwie pieczarki, ulozyc w naczyniu zaroodpornym,posypac przyprawami. cebule i czosnek pokroic w drobna kosteczke,rozsypac na mieso,na każdy kawalek zetrzec ser a na wierzch polozyc po lyzce majonezu i ketchupu(w takiej kolejnosc) zapiekac w piekarniku od 45 do 60 minut.mozna podawac z ryzem na goraco. ja osobiscie wole jesc zimne jako dodatek do pieczywa