Sposób przygotowania:
Piersi w cieście francuskim
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i przekrajamy wzdłóż. Delikatnie rozbijamy piersi, nastepnie przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, kucharkiem. Przygotowujemy farsz : pieczarki umyć i osuszyć,nastepnie pokroić w drobną kostke z cebulą robimy to samo. Później podsmażamy cebulę i pieczarki na maśle aż wyparuje woda. Doprawiamy magii, solą i pieprzem. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe kwadraty, następnie na każdym kwadracie układamy kawałek mięsa,na mięso dajemy farsz, a na farsz kawałek sera. Na cieście robimy nacięcia, tak aby móc na przemian zawijać ciasto na mięso ( patrz na dodane zdjęcia ). Zawijańce smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy oregano. Zapiekamy w temp 170 st z termoobiegiem, w zwykłym piekarniku 180 st przez 30-35 min. Podaje z pieczonymi ziemniakami i sosem czosnkowym ! Smacznego :)