korniszona007

korniszona007

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 44]

Piersi w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Piersi w cieście francuskim zapiekane z farszem ! Pychotka!!!

Piersi w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 piersi kurczaka
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • kilka plastrów sera żółtego
  • 1 jajko
  • przyprawy : sól, pieprz, maggi, kucharek, oregano , przyprawa do kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Piersi w cieście francuskim
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i przekrajamy wzdłóż. Delikatnie rozbijamy piersi, nastepnie przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, kucharkiem. Przygotowujemy farsz : pieczarki umyć i osuszyć,nastepnie pokroić w drobną kostke z cebulą robimy to samo. Później podsmażamy cebulę i pieczarki na maśle aż wyparuje woda. Doprawiamy magii, solą i pieprzem. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe kwadraty, następnie na każdym kwadracie układamy kawałek mięsa,na mięso dajemy farsz, a na farsz kawałek sera. Na cieście robimy nacięcia, tak aby móc na przemian zawijać ciasto na mięso ( patrz na dodane zdjęcia ). Zawijańce smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy oregano. Zapiekamy w temp 170 st z termoobiegiem, w zwykłym piekarniku 180 st przez 30-35 min. Podaje z pieczonymi ziemniakami i sosem czosnkowym ! Smacznego :)
Piersi w cieście francuskim
piersi myjemy, osuszamy, delikatnie rozbijamy i przyprawiamy !
Piersi w cieście francuskim
Nakładmy mięso na ciasto, naspępnie nakładmay farsz i ser żółty !
Piersi w cieście francuskim
W ten własnie sposób zawijamy ciasto na kurczaka !
Piersi w cieście francuskim
Pieczemy zawijasy w temperaturze 170 st przez 30-35 minut !