Sposób przygotowania:
Piersi w naleśnikach
Piersi przekroić wzdłuż, czosnek obrać, pokroić w plasterki. Piersi natrzeć czosnkiem i przyprawami i odstawić na pół godziny. W tym czasie obrać ananasa i mango. Pokroić je w słupki grubości mniej więcej 2 cm. Z piersi usunąć czosnek, pokroić w słupki jak owoce i smażyć na patelni na dwóch łyżkach oleju 4 min. z każdej strony. Naleśniki przesmarować po środku serkiem ricotta i położyć po części piersi, ananasa i mango. zawinąć w rulon i ściśle ułożyć na patelni pod przykryciem i podgrzać. W tym czasie zrobić sałatkę. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki, dodać dynię i granat, skropić octem winnym i olejem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Owoce które zostały zmiksować na gładką masę, dodać 3 łyżki jogurtu i wymieszać. Podgrzane naleśniki wyjąć na talerz, polać musem owocowym, obok ułożyć porcję sałaty.