Sposób przygotowania:
Piersi w pysznym sosie śmietankowym
Piersi z kurczaka bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie rozbijamy tłuczkiem. Piersi z kurczaka smarujemy dokładnie z każdej strony pieprzem oraz solą i odstawiamy na parę chwil mięso, żeby przeszło smakiem przypraw. Tak przygotowane mięso kroimy w kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone piersi z kurczaka. Ząbki czosnku obieramy, przemywamy wodą, a następnie przeciskamy przez praskę. Szczypiorek bardzo dokładnie myjemy, a w późniejszej kolejności bardzo drobno siekamy. Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach. Składniki te( ser, ząbki czosnku oraz szczypiorek) zalewamy śmietaną i bardzo dokładnie mieszamy. Sos doprawiamy jeszcze do smaku pieprzem oraz solą i mieszamy. Podsmażone mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 5 minut.