natalka17006

natalka17006

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Piersi z kurczaka nadzane szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podaje z surówką z kapusty, świetnie smakuje z marchewką i groszkiem

Piersi z kurczaka nadzane szpinakiem

Składniki:

Piersi z kurczaka nadzane szpinakiem

 

  • 2-3 filety (w zależności od ilości osób)
  • 4 duże serki topione śmietankowe
  • świeży szpinak (dla leniwych mrożony)
  • trochę masła
  • jogurt naturalny lub śmietana (łyżeczka)
  • sól, pieprz, czosnek
  • ryż (w zależności od ilości osób)

 

  • Do zawijania folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka nadzane szpinakiem
Piersi z kurczaka rozbić tak jak na schabowy, przyprawić sola i pieprzem. Na patelni podsmażyć (nie cały, zostaw troszke na sos) szpinak z czosnkiem, doprawić sola i pieprzem oraz dodać jeden serek topiony. N arozbite piersi kurczaka łyżka układać szpinak z serkiem. Zwinąć piersi nie za ciasno aby szpinak nie wychodził. Roladki zawianą szczelnie w folie aluminiowa (ja robie w formie takich zawinietych cukierków). Zawinieta piersi z kurczaka wrzucić do garnka z gotującą woda i gotowac ok 25-30min. Na patelni rozpuścic serki i wymieszac z resztą szpinaku. Wyciągnąć roladki z wody, rozwinąć, ułożyc na talerzu i polać sosem. Podawać z ryżem

Tagi:

ryż szpinak