Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną
Piersi z kurczaka myjemy osuszamy ,dzielimy na porcje oprószamy ostrą papryką ,układamy na dnie wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego.
Przyrządzamy sos: Jogurt lub śmietanę rozrabiamy z mąką i 2 łyżkami wody doprawiamy solą i pierzem. Marchew i cebulę obieramy kroimy w kostkę podsmażamy na patelni aby zmiękły warzywa około 7 minut,przestudzić wymieszać z masą mączno-jogurtową ,polać piersi .
Serek rozłupać na kawałki poukładać na wierzchu zapiekanki i wstawić do nagrzanego do 180* piekarnika i piec około 45 minut.Po upieczeniu posypać przed podaniem posiekanym cienkim szczypiorkiem.
Przyrządzamy sos: Jogurt lub śmietanę rozrabiamy z mąką i 2 łyżkami wody doprawiamy solą i pierzem. Marchew i cebulę obieramy kroimy w kostkę podsmażamy na patelni aby zmiękły warzywa około 7 minut,przestudzić wymieszać z masą mączno-jogurtową ,polać piersi .
Serek rozłupać na kawałki poukładać na wierzchu zapiekanki i wstawić do nagrzanego do 180* piekarnika i piec około 45 minut.Po upieczeniu posypać przed podaniem posiekanym cienkim szczypiorkiem.
monikaT83
2milutka
Odgapiaj jeśli chcesz:))))
szymek
2milutka
innym o ostrawym smaku pleśniowym..np Aedelost ..tylko są to sery drogie:(
2milutka
choć zwykły żołty też by był dobry...
strzalka7777
2milutka
Bardzo mi miło za taką pochwałę:)