Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka w paście czosnkowej
Czosnek kroję w kostkę,świeże zioła siekam. Do moździerza wrzucam czosnek, posiekane zioła i suszony tymianek i cząber. Ubijam dodając stopniowo oliwę, aż powstanie coś na kształt pasty. Kurczaka posypuję solą i pieprzem i smaruję pastą czosnkowo-ziołową (grubą pierś można przeciąć na pół wzdłuż, wtedy lepiej przejdzie smakiem). Na wierzch posypuję pokrojone oliwki. Całość zapiekam ok 50 min w temp. 180st.
![Piersi z kurczaka w paście czosnkowej Piersi z kurczaka w paście czosnkowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piersi-z-kurczaka-w-pascie-czosnkowej-50351.jpg)
![Piersi z kurczaka w paście czosnkowej Piersi z kurczaka w paście czosnkowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piersi-z-kurczaka-w-pascie-czosnkowej-50352.jpg)