pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Piersi z kurczaka w paście czosnkowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pierś z kurczaka w aromatycznej paście

Piersi z kurczaka w paście czosnkowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Piersi z kurczaka w paście czosnkowej

 

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w paście czosnkowej
Czosnek kroję w kostkę,świeże zioła siekam. Do moździerza wrzucam czosnek, posiekane zioła i suszony tymianek i cząber. Ubijam dodając stopniowo oliwę, aż powstanie coś na kształt pasty. Kurczaka posypuję solą i pieprzem i smaruję pastą czosnkowo-ziołową (grubą pierś można przeciąć na pół wzdłuż, wtedy lepiej przejdzie smakiem). Na wierzch posypuję pokrojone oliwki. Całość zapiekam ok 50 min w temp. 180st.
Piersi z kurczaka w paście czosnkowej
Piersi z kurczaka w paście czosnkowej
Piersi z kurczaka w paście czosnkowej
Piersi z kurczaka w paście czosnkowej