Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Piersi z kurczaka w sosie wlasnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty, szybki kurczak o nietypowym smaku

Piersi z kurczaka w sosie wlasnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi z kurczaka w sosie wlasnym

 

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w sosie wlasnym
Filety z kurczaka umyć, pokroić w plastry, rozbić, przyprawić solą, pieprzem, papryką i kuminem. Na patelni rozgrzać olej, smażyć mięso na złoty kolor z obu stron. Filety przełożyć do innego naczynia, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu zrobić bazę pod sos, dodając szklankę zimnej wody, kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i doprowadzić do zagotowania. 2 łyżki mąki rozprowadzić z 2 łyżkami śmietany i odrobiną zimnej wody, powstała masę wlać do sosu dokładnie mieszając. Po zagęszczeniu i zagotowaniu sosu, należy przełożyć do niego filety i dusić jeszcze przez kilka minut.
Piersi z kurczaka w sosie wlasnym
Filety z kurczaka umyć, pokroić w plastry, rozbić, przyprawić solą, pieprzem, papryką i kuminem. Na patelni rozgrzać olej, smażyć mięso na złoty kolor z obu stron
Piersi z kurczaka w sosie wlasnym
Filety przełożyć do innego naczynia, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu zrobić bazę pod sos, dodając szklankę zimnej wody, kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i doprowadzić do zagotowania.
Piersi z kurczaka w sosie wlasnym
2 łyżki mąki rozprowadzić z 2 łyżkami śmietany i odrobiną zimnej wody, powstała masę wlać do sosu dokładnie mieszając.
Piersi z kurczaka w sosie wlasnym
Po zagęszczeniu i zagotowaniu sosu, należy przełożyć do niego filety i dusić jeszcze przez kilka minut.