Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zazwyczaj w ten sposób robiona jest ryba. Ja postanowiłam przyrządzić kurczaka. To był strzał w 10 .

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Składniki:

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • sól,pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • cebula

 

  • Zalewa :

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w zalewie octowej
Pierś z kurczaka oczyścić,umyć i osuszyć.Przekroić na pół w poprzek. Piersi rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone piersi odstawić do wystudzenia. Cebulę obrać,umyć i pokroić w piórka. Wodę,ocet,cukier,sól ,ziele angielskie,pieprz,liście laurowe i gorczyce zagotować.Odstawić do ostygnięcia. W misce ułożyć piersi i cebule na przemian. Całość zalać zalewą. Odstawić do lodówki na 1 dobę.