Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z farszem marchewkowym
Przygotowanie farszu: Cebulkę i czosnek drobniutko posiekać. Zezłocić na oleju. Marchewkę obrać, a następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do cebulki dodać marchewkę i podsmażyć, pilnować żeby się nie przypaliła. Dolać odrobinę wody i poddusić. Przyprawić do smaku solą i papryką. Pozostawić do ostygnięcia. Przygotowanie mięsa: Piersi przekroić wzdłuż na cieńsze płaty i delikatnie bardzo delikatnie rozbić. W miseczce wymieszać sobie sól, przyprawę do kurczaka i majeranek, Natrzeć mięsko z obu stron. Na płat nałożyć łyżeczkę lub dwie marchewkowego farszu rozsmarować i położyć cienki pasek sera żółtego. Zawijać w rulonik od węższego miejsca. Spiąć wykałaczkami. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Przed smażeniem wyjąć wykałaczki ( chyba,że mięso się rozpada to zostawić, u mnie wszystko ładnie się zasklepiło więc mogłam wykałaczki wyjąć). Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku i gotowe! Ja podałam do ziemniaczków i surówki z buraczka z cebulką. (ja smażyła w pół głębokim oleju więc w ostatniej fazie smażenia przykryłam patelnie pokrywką,żeby ciepło weszło głęboko i mięsko dobrze się usmażyło). Mój krytyk kulinarny orzekł,że bardzo smaczne a zrobiłam je po raz pierwszy podczas szykowania obiadu je wymyśliłam, do tej pory najczęściej nadziewałam ogórkiem kiszonym,szynką czy pieczarkami,więc nowe nadzienie na pewno wejdzie do naszego menu. SMACZNEGO!