Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pikanta fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna zupa fasolowa z fasolki konserwowej - zupa na ostro

Pikanta fasolowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikanta fasolowa

 

  • 1 - 1,5 l rosołu
  • 1 ugotowane udko z kurczaka
  • 1 puszka białej fasoli konserwowej z zalewą
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • 1 łyżka sosu chilli słodko-kwaśny
  • pół łyżeczki tymianku
  • pół łyżeczki bazylii
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • magii

Sposób przygotowania:

Pikanta fasolowa
Udko z kurczaka należy obrać, mięso pokroić, Rosół zagotować, dodać pokrojonego kurczaka oraz puszkę fasoli wraz zalewą wszystko gotujemy około 15 minut następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ostry sos chilli, całość zamieszać i doprawić bazylią, tymiankiem, majerankiem oraz papryką, zostawiamy na małym ogniu przez około 5 minut, Na koniec doprawiamy pieprzem, magii i ewentualnie solą, Podajemy na gorąco
Pikanta fasolowa
Do rosołu dodajemy pokrojonego kurczaka
Pikanta fasolowa
następnie dodajemy fasolę wraz z zalewą
Pikanta fasolowa
następnie dodajemy przecier i sos chilli
Pikanta fasolowa
doprawiamy ziołami oraz pozostałymi przyprawami