SUPERPRZEPIS

Pikantna fasola po bretońsku

  • 7
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Pikantna fasola po bretońsku

Fasola Jaś w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem ziół, chili i kiełbasy.

Składniki:

Pikantna fasola po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Pikantna fasola po bretońsku
Fasolę dokładnie myję, i zalewam wodą , zostawiam na 12 godz. Po tym czasie gotuję ją w tej wodzie w której się moczyła, dodaję włoszczyznę, przyprawy( oprócz majeranku i lubczyku) i koncentrat pomidorowy. Kiełbaskę obieram z osłonki, kroję w pół plastry i smażę na patelni bez dodatku tłuszczu. Gdy fasola jest już miękka przekładam do niej usmażoną kiełbasę. Przyprawiam do smaku, wsypuję majeranek i lubczyk ( po łyżce), Mieszam, i podaję, posypuję natką dopiero na talerzu.