Sposób przygotowania:
Pikantna zupa dyniowa
Dynię marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w krążki.
Do bulionu wkładamy warzywa i gotujemy tak długo, aż będą miękkie, po czym dodajemy pokrojony czosnek. Następnie miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem, curry, odrobiną startej gałki. trochę mielonego kminku, cukier i wlewamy śmietanę, mieszamy.
Najlepiej będzie smakować jak zupa trochę postoi. Bułkę kroimy w kostkę smażymy na maśle. Zupę podajemy z grzankami i pestkami słonecznika. Polecam!
Do bulionu wkładamy warzywa i gotujemy tak długo, aż będą miękkie, po czym dodajemy pokrojony czosnek. Następnie miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem, curry, odrobiną startej gałki. trochę mielonego kminku, cukier i wlewamy śmietanę, mieszamy.
Najlepiej będzie smakować jak zupa trochę postoi. Bułkę kroimy w kostkę smażymy na maśle. Zupę podajemy z grzankami i pestkami słonecznika. Polecam!
gusia1000
Bo
gosia56
Bardzo dziękuję sama robiłam taką zupę pierwszy raz i pierwszy raz jadłam .
Naprawdę wyszła super.Juz postanowiłam ze jeszcze muszę ugotować taką zupę.
gosia56