Sposób przygotowania:
Pikantne ciasto pomidorowe
Mąkę siekamy z masłem,dodajemy 1jajko i drobno posiekane oliwki,zagniatamy ciasto,owijamy w folię i wkładamy na około 30min.do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim spód i brzegi wyłożonej pergaminem tortownicy.Ciasto nakłuwamy widelcem,wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25min.w 180"C,studzimy.Pomidorki kroimy na połówki,twaróg ucieramy z kaszą mannąi 2łykami sera żółtego na gładką masę.Pozostałe jajka ubijamy,łączymy z masą twarogową,przyprawiamy do smaku i całość mieszamy z pokrojonymi pomidorkami.Podpieczone ciasto posypujemy tartą bułką,wkładamy na nie przygotowaną masę,wierzch posypujemy resztą startego żółtego sera i pieczemy w 180"C. przez 40min.