czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Pikantne kotleciki jęczmienne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Troszkę znudziły nam się już tradycyjne kotlety mielone, dlatego stale je udoskonalam. Tym razem dodałam zdrową kaszę jęczmienną:)

Pikantne kotleciki jęczmienne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikantne kotleciki jęczmienne

 

Sposób przygotowania:

Pikantne kotleciki jęczmienne
Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać maggi oraz przypawy: cząber, imbir, słodką paprykę oraz posiekane papryczki chilli. Dodać kaszę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso dobrze wyrobić. Formować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i lekko spłaszczyć. Smażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Pikantne kotleciki jęczmienne
Mięso wyrabami ze wszytskimi pozostałymi składnikami
Pikantne kotleciki jęczmienne
Formujemy płaskie kotleciki, obsmażamy na oleju