Sposób przygotowania:
Pikantne kotleciki mielone
Łopatkę mielimy maszynką z drobnym sitkiem, wraz z cebulą i czosnkiem. Do masy dodajemy pozostałe składniki (oprócz sera i oleju). Wyrabiamy masę do momentu, aż zacznie odchodzić od naczynia i dłoni.
Z sera wykrawamy literatką kółka.
Formujemy okrągłe kotleciki, lekko je spłaszczamy, obtaczamy w tartej bułce .
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z 1 strony na rumiano, odwracamy, na każdym układamy krążek żółtego sera i posypujemy go ostrą papryką w proszku. Dosmażamy kotleciki pod przykryciem.
Smacznego!
Z sera wykrawamy literatką kółka.
Formujemy okrągłe kotleciki, lekko je spłaszczamy, obtaczamy w tartej bułce .
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z 1 strony na rumiano, odwracamy, na każdym układamy krążek żółtego sera i posypujemy go ostrą papryką w proszku. Dosmażamy kotleciki pod przykryciem.
Smacznego!