2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pikantne miodowe udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne mięsko na czas karnawału na gorącą przekąskę..

Pikantne miodowe udka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pikantne miodowe udka

 

Sposób przygotowania:

Pikantne miodowe udka
Mięso myję oddzielam pałki od podudzi,osuszam na ręczniku papierowym nacieram z każdej strony pieprzem i solą równomiernie. Do małej miseczki wlewam miód dodaję sos sojowy,i przeciśnięty przez praskę czosnek,wsypuję pieprz cayenne oraz słodką paprykę mieszam wszystko razem i tak powstałą marynatą nacieram mięso.Układam w naczyniu żaroodpornym,przykrywam folią i wstawiam na 3 godziny do lodówki aby mięso naszło składnikami z marynaty. Następnie wyjmuję z lodówki ogrzewam do temp pokojowej,wstawiam naczynie do nagrzanego piekarnika do 180*c i piekę około 1 godziny,w czasie pieczenia obracam mięso na drugą stronę .Podaję od razu gorące,najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Smacznego!
Pikantne miodowe udka
udka w naczyniu nafaszerowane marynatą.....

Tagi:

sosy