Sposób przygotowania:
Pikantne mufinki z warzywami i serem
Umyte liście szpinaku drobniutko pokroić, dodać startą na grubej tarce marchewkę i cukinię. Warzywa podsmażyć krótko na łyżce oliwy /do odparowania płynu/, doprawić warzywną przyprawą i przestudzić. Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia i przyprawami, dodać starty na grubej tarce żółty ser . Maślankę połączyć z jajkami i miękkim/stopionym, ale zimnym/ masłem i ostudzonymi warzywami. Dodać do suchych składników. Wymieszać tylko do połączenia się składników, mogą zostać grudki. Foremkę na mufinki wysmarować masłem i wypełnić przygotowanym ciastem na 3/4 wysokości/można piec w papilotkach/. Wierzch posypać starym parmezanem. Piec w temperaturze 180 st.ok.25 minut.
edytaha