Sposób przygotowania:
Pikantne udka kurczaka
Udka posypuje solą i pieprzem, polewam sokiem z cytryny. Posypuje chili, kolendrą i kminkiem następnie obsmażam ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju.
Obieram imbir, cebule ,czosnek a następnie drobno siekam. Pomidory myje i kiroje w ćwiartki.
W wiećkszym garnku rozgrzewam pozostały olej. Wrzucam liście laurowe, goździki, pieprz i cynamon. Gotuje przez 3-4 min i nastepnie zdejmuje garnek z ognia. Dodaje tabasco i dokądnie mieszam całość. Dodaje pomidory, wywar drobiowy i wszystko dokładnie mieszam a następnie dodaje udka. Całość dusze na małym ogniu, pod przykryciem przez 25 minut. Świetnie smakuje z ryżem ;)
Obieram imbir, cebule ,czosnek a następnie drobno siekam. Pomidory myje i kiroje w ćwiartki.
W wiećkszym garnku rozgrzewam pozostały olej. Wrzucam liście laurowe, goździki, pieprz i cynamon. Gotuje przez 3-4 min i nastepnie zdejmuje garnek z ognia. Dodaje tabasco i dokądnie mieszam całość. Dodaje pomidory, wywar drobiowy i wszystko dokładnie mieszam a następnie dodaje udka. Całość dusze na małym ogniu, pod przykryciem przez 25 minut. Świetnie smakuje z ryżem ;)
Gość
Gość