Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ostra, aromatyczna potrawa złagodzona słodkością żurawiny.

Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą
Indyka przyprawionego solą i pieprzem, pokrojonego w zgrabną kostkę marynujemy przez całą noc w podprażonych, posiekanych orzechach włoskich wymieszanych z oliwą spod suszonych pomidorów. N oleju przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy indyka. Kiedy kostki indyka będą obsmażone z każdej strony zalewamy go bulionem. Dodajemy soczewicą, laskę cynamonu i żurawinę. Dusimy do miękkości. Zagęszczamy rozprowadzoną w odrobinie wody mąką kukurydzianą. Doprawiamy solą, pieprzem, sosami chili oraz tabasco. Na koniec dorzucamy posiekane pistacje. Podajemy z ulubionymi ziołami i pistacjami. Smacznego!
Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą
Etap 1 Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą - marynowanie mięsa
Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą
Etap 2 Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą obsmażanie mięsa
Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą
Etap 3 Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą - gotowanie soczewicy
Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą
Etap 4 Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą ostateczne doprawianie orzeszkami pistacjowymi