madzialena19

madzialena19

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Pikantny gulasz z papryką.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobry gulasz rozgrzewajacy na jesienne , chłodne dni.

Pikantny gulasz z papryką.

Składniki:

Pikantny gulasz z papryką.

 

  • 3 duże papryki - czerwona , żółta , zielona
  • 1 duża cebula
  • 80 dag pieczarek
  • 50 dag ziemniakow
  • 1,4 kg mięsa na gulasz
  • 6 łyzek oleju
  • pęczek natki pietruszki
  • 3-4 łyzki koncentratu pomidorowego
  • pół łyzeczki tabasco
  • 3,5 l rosołu
  • sol , pieprz

Sposób przygotowania:

Pikantny gulasz z papryką.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Papryke myjemy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę - grubą. Ziemniaki obieramy , kroimy w kostke , natkę pietruszki siekamy drobniutko. Pieczarki oczyścic i pokroić , małe na pół a duże na ćwiartki. Na oleju smażymy mięso ok 20 minut, przekładamy na talerz. Na tluszcz po mięsie wkladamy , papryke , pieczarki , cebule , dusimy pare minut , dodajemy ziemniaki , mięso, koncentrat pomidorowy , wlewamy rosół , dodajemy tabasco , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy 1,5 godz , do miękkosci . Przed podaniem posypujemy natka pietruszki.