paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Pikantny rosół wielowarzywny z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Samo zdrowie w naszym talerzu, warzywa i chude mięsko.

Pikantny rosół wielowarzywny z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantny rosół wielowarzywny z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Pikantny rosół wielowarzywny z ryżem
Do garnka wrzucamy pokrojony na kawałki, seler, pietruszkę, marchew, cebulę, por oraz ziarna pieprzu, ziela angielskiego oraz liście laurowe i kostkę rosołową. Gotujemy 30 minut. Pierś z kurczaka lub indyka kroimy w cienkie paski i dodajemy do wywaru, gotujemy kolejne 30 minut. Ryż gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie. Na łyżce oleju podsmażamy, brokułu, szparagi inne warzywa przez chwilę. Z wywaru wyjmujemy, seler, por, cebulę i pietruszkę. Dodajemy smażone warzywa, posiekaną papryczkę chilli, doprawiamy gałką muszkatołową, imbirem, curry oraz sosem sojowym. Gotujemy 10 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Pikantny rosół wielowarzywny z ryżem
Gotowana na warzywach i chudym mięsku jest dietetyczna
Pikantny rosół wielowarzywny z ryżem
Warzywa spokojnie mogą być z mrożonki jak i świeże
Pikantny rosół wielowarzywny z ryżem
Mozemy nie wyjmować z zupy selere, pietruszki i innych warzyw
Pikantny rosół wielowarzywny z ryżem
papryczki chilli są różnej ostrości, także dodajemy taką jaką lubimy