Sposób przygotowania:
Ryż a'la pilaw z indykiem
Przygotować i odmierzyć przyprawy. Ugotowaną ,,pałkę" ze skrzydła indyka obrać z kości , chrząstek i skóry. Pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać olej i masło. Wrzucić pokrojone drobno cebule i smażyć aż zrobią się złote. Wsypać przyprawy. Wymieszać. Dołożyć mięso z indyka i smażyć mieszając aż się zrumieni. Dołożyć drobno pokrojonego pomidora i wsypać ryż. Smażyć wszystko przez 5 minut ciągle mieszając tak by ziarenka ryżu były szkliste. Podlać bulionem. Dodać rodzynki. Zagotować. Zmniejszyć gaz i dusić ok.20 minut aż ryż wchłonie cały płyn. Wymieszać z pokrojoną natką .Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.