Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pilaw z Peloponezu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Cebulę posiekać, pomidory obrać ze skórki, oczyszczoną z nasion paprykę

Pilaw z Peloponezu

Składniki:

Pilaw z Peloponezu

 

Sposób przygotowania:

Pilaw z Peloponezu
Cebulę posiekać, pomidory obrać ze skórki, oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w kostkę i zagotować w bulionie. Kiedy cebula będzie miękka, dodać ryż, dolać wodę jeśli będzie taka potrzeba i gotować na wolnym ogniu. Po kilkunastu minutach wsypać makaron i trzymać na ogniu do czasu aż wszystkie skłądniki będą miękkie. Pilaw posypać kolendrą.

Tagi:

ryż makaron