goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pilaw z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W sam raz na zimowy, syty obiadek.

Pilaw z wołowiną

Składniki:

Pilaw z wołowiną

 

  • wołowina 40 dag
  • kiełbasa 1 laska
  • papryka kolorowa 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • brukselka 30 dag
  • szparagówka 10 dag
  • ryż 2 torebki
  • sól
  • pierz
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 4 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Pilaw z wołowiną
Cebule i czosnek drobno siekamy, szklimy na oleju. Dodajemy suchy ryż i smażymy 15 minut. Mięso kropimy w kostkę, kiełbasę w pół plasterki i obsmażamy, dodajemy do ryżu. Następnie do ryżu dodajemy podgotowaną brukselkę oraz szparagówkę, papryki pokrojone w plasterki. Całość podlewamy wodą, doprawiamy do smaku i dusimy do czasu aż ryż wchłonie wodę. Danie podajemy z posiekaną natką pietruszki.