justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Piłkarski gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

mały sportowiec będzie pod wrażeniem gdy spróbuje tego gulaszu

Piłkarski gulasz

Składniki:

Piłkarski gulasz

 

  • na gulasz:
  • 1kg mięsa na gulasz
  • 8 pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 bulionerki wieprzowe knorra
  • listek laurowy
  • 2 marchewki
  • kilka ziarenek pieprzu
  • sól i pieprz
  • przyprawa do gulaszu Prymat

 

  • na piłeczki:

 

 

Sposób przygotowania:

Piłkarski gulasz
Mięso na gulasz jeśli jest taka potrzeba kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Dość mocno podsmażamy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy aż będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie.Piłeczki: Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Dodajemy przyprawy i mąkę. Ugniatamy dość zwarte ciasto. Formujemy z niego małe kuleczki. Gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Na talerze układamy po kilka piłeczek i zalewamy je gotowym gulaszem.