Sposób przygotowania:
Pizza Cztery Pory Roku
1. W letniej wodzie rozpuścić drożdże i cukier. Odstawić na 10 minut, by drożdże zaczęły pracować. Mąkę przesiać, zmieszać ze solą, dodać olej oraz zaczyn z drożdży. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, ułożyć w misce, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na pół godz. Po tym czasie ciasto ponownie wyrobić, rozwałkować na kształt okrągłego placka i wyłożyć na natłuszczoną okrągłą formę do pizzy. 2. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Ciasto posmarować cienką warstwą przecieru pomidorowego, na 1/4 ciasta ułożyć podsmażone pieczarki. Na drugiej części ułożyć plasterki pomidora. Na 3 części ułożyć pokrojoną w paseczki szynkę. Mozarellę pokroić w plastry, plasterki przerwać na pół, ułożyć na ostatniej, czwartej części pizzy i posypać jeszcze połową sera. Resztę sera rozsypać na całej pizzy. Całość oprószyć oregano i bazylią. Piec ok. 20 min w temp. 200st.