pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pizza dla wędlinożercy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

pizza bogata w wszelakiego rodzaju wędliny

Pizza dla wędlinożercy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza dla wędlinożercy

 

  • ciasto do pizzy 30 cm
  • kindziuk 6 plastrów
  • szynka 4 plastry
  • kabanos pepperoni 10 dag
  • ser żółty 20 dag
  • hyzop suszony
  • keczup pikantny 3 łyżki
  • sos chili 1 łyżka
  • oliwki kilka sztuk
  • pieczarki 3

Sposób przygotowania:

Pizza dla wędlinożercy
Wcześniej przygotowany spód do pizzy zrobiony rozpościeram na blaszce. Posypuję suszonym hyzopem. Sos chili mieszam z keczupem pomidorowym. Tak przyrządzoną miksturą smaruję pizzę. Posypuję startym, żółtym serem. Na ser kładę plastry wędliny, a na nią plasterki kindziuka. Całość jeszcze posypuję plasterkami kabanosa. Na mięso wędrują grubo pokrojone pieczarki i oliwki zielone przekrojone po połowie. Jeszcze odrobina startego sera i tak przygotowaną pizzę wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 185°C. Piekę około 13 minut. Smacznego.
Pizza dla wędlinożercy
sos chili mieszam z keczupem przygotowując sos do pizzy
Pizza dla wędlinożercy
Ciasto do pizzy posypuję hyzopem i smaruję sosem
Pizza dla wędlinożercy
Na starty ser układma plasterki wędlim
Pizza dla wędlinożercy
Całość zapiekam w piekarniku w wysokiej temperaturze