Sposób przygotowania:
Pizza Domowa
Mleko podgrzewamy tak żeby nie było za gorące ani za zimne po prostu letnie (można sprawdzić palcem nie może parzyć ma być cieplutkie) , a jak za bardzo podgrzejemy to wystarczy chwilkę poczekać . Do miseczki wlewamy mleko i dodajemy pokruszone drożdże i mieszamy aż się rozpuszczą następnie dodajemy mąkę(0,5kg) , sól i cukier. Wszystko to razem dokładnie mieszamy i przykrywamy ściereczką , stawiamy w ciepłym miejscu na minimum 30min. Następnie ciasto wyrzucamy na stolnicę z resztą mąki i gnieciemy. Gotowe ciasto porcjujemy w zależności kto na czym piecze i jaką chce mieć grubość ciasta. Farsz: Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojoną cebulkę w kosteczkę oraz rozgnieciony czosnek podsmażamy dosłownie chwilę następnie wrzucamy pokrojoną szynkę i dodajemy pokrojone grzyby leśne lub pieczarki gdy grzyby lub pieczarki zmiękną dodajemy pokrojoną w paski paprykę i następnie pokrojone w kostkę pomidory. (Kukurydze dajemy bezpośrednio na ciasto nie trzeba jej podsmażać bo jest z puszki). Wszystko to smażymy około 30min.Gdy mamy już rozwałkowane i rozłożone ciasto na blachę na której chcemy piec pizzę to smarujemy farszem musi być lekko przestudzony. I wkładamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika na 5-7min. Następnie wyjmujemy pizze trzemy lub kładziemy plastry sera i wkładamy na jeszcze momencik tak około 3-4min. Smacznego!