Sposób przygotowania:
Pizza domowa z pieczarkami
Ciasto: połowę szklanki mleka lekko podgrzewamy, wkruszamy drożdże oraz dodajemy łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować. W tym czasie pieczarki oczyszczamy, a następnie smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. Kukurydzę osączamy z zalewy. Resztę mąki wsypujemy do miski, dodajemy pozostałe mleko, wyrośnięty rozczyn oraz szczyptę soli, dokładnie wyrabiamy ciasto. Ciasto odstawiamy w cipłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie wyrośnięte ciasto wykładamy na blachę. Spód polewamy keczupem, wykładamy plasterki kiełbasy cienkiej. Na kiełbasę wysypujemy odsączoną kukurydzę oraz wykładamy prezsmażone pieczarki. Na pieczarki wykładamy starty żółty ser oraz plasterki dowolnej szynki (może być mieszana). Całość polewamy keczupem. Gotową pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i pieczemy 40 minut. Podajemy gorącą.