lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pizza Laluni w trzech smakach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wyszła znakomita nawet na jednej blaszce można zrobić różną

Pizza Laluni w trzech smakach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pizza Laluni w trzech smakach

 

 

 

 

 

  • przyprawa do pizzy

 

  • 1 łyżka cukru

 

  • ketchup ziołowy

 

  • szczypiorek pęczek

 

 

  • szynka 200 gram

 

  • ser 10 plastrów

Sposób przygotowania:

Pizza Laluni w trzech smakach
 Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dolać oliwy z oliwek i trochę  ciepłego mleka oraz łyzkę cukru. Wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko . Ciasto zagniatać przez około 10 minut. Następnie odstawić na około 30 minut  w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a potem rozwałkować i położyć na blaszkę od pieca tą czarną .Polałam ketchupem ziołowym i posypałam przyprawą do pizzy posypałam szynką i pieczarkami a na końcu dałam szczypiorek. Pamiętajmy by pizza piekła się z 15 minut dopiero wtedy wyjmujemy i kładziemy ser i do pieca trzymamy chwile do rozpuszczenia sera polewamy keczupem albo majonezem jak kto lubi:)
Pizza Laluni w trzech smakach
pizzę można podać jako przekąskę najlepsza na gorąco
Pizza Laluni w trzech smakach
Nawet ze szczypiorkiem dobrze się je a smak jest naprawde warty grzechu
Pizza Laluni w trzech smakach
Nie trzeba specjalnie robić oddzielnie jeslik tos czegoś nie lubi