Sposób przygotowania:
Pizza margherita
Do misy robota wsypać mąkę, sól. Drożdże rozpuścić w letnim mleku, wraz z oliwą dodać do misy. Zagnieść ciasto i odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować sos: do rondelka wrzucić krojone pomidory wraz z zalewą, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, zioła, cukier i sól. Zagotować, na małym ogniu gotować aż sos odparuje. Wtedy zmiksować sos blenderem. Przestudzić. Ciasto wyjąć z misy na stolnicę, zagnieść. Podzielić na 4. każdy kawałek rozwałkować dowolnie. Ułożyć na blaszkach. Posmarować grubo sosem. Mozzarellę osączyć dokładnie, pokroić w plastry. Goudę zetrzeć na tarce. Sery ułożyć na pizzy. Piec w 220 stopniach 15 minut.