Sposób przygotowania:
pizza mojej cioci
Przed robieniem ciasta wlaczam piekarnik na 200 stopni termoobiegiem. wszystkie skladniki (oprocz drozdzy i mleka) przekladam do miski. drozdze rozpuszczam w mleku i dodaje do reszty skladnikow. Wszystko dokladnie mieszam i zostawiam pod przykryciem na pare minut. Do miseczki przekladam ser i wsypuje do niego przyprawy ( osobiscie daje duzo) i mieszam. Blache smaruje oliwa.ciasto rozwalkowuje i przenosze na blache. Prosze sie nie zniechecac jezeli nie doniesiemy na blache w calosci ;) zawsze po bokach doklejam resztki ciasta. dzisiaj robilam na malej i wysokiej blasze i nie musialam ciasta bardzo rozwalkowywac. wyszlo.. grubiutkie i mieciutkie (patrz zdjecia)widelcem robie dziurki w ciescie i smaruje na wierzch keczupem (rozsmarowywuje lyzka).na keczup ukladam dowolone skladniki.. i na samym koncu zasypuje serem. Wkladam do piekarnika na 15 - 20 min. ciasto bedzie gotowe, jak sie zarumieni na spodzie. ;)smacznego!