Sposób przygotowania:
Pizza na cienkim cieście jogurtowo - śmietankowym
Ciasto : Drożdże rozetrzeć z cukrem do płynnej konsystencji. Następnie wlać do miski z drożdżami śmietanę, jogurt, wodę i olej i ponownie wymieszać. Potem wsypać mąkę i sól i wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką i zostawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie ponownie wyrobić, podzielić na 4 części i każdą z nich rozłożyć cienko na talerzach ceramicznych wysmarowanych olejem. Obłożenie : Ciasto na każdym talerzu posmarować sosem pomidorowym ( u mnie domowy ), posypać przyprawą do pizzy. Następnie rozłożyć wszystkie dodatki według uznania i znowu posypać przyprawą i odrobiną papryki. Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Można po upieczeniu polać ketchupem.
marietta
zewa
:)