Sposób przygotowania:
Pizza na cienkim cieście z szynką i pieczarkami
Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem cukru i 3 łyż mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie do mąki i pozostałych składników dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto, aż będzie odchodzić od ręki. Ciasto przykrywamy ścierką i odstawiamy na ok 2 godziny do wyrośnięcia. Warzywa dokładnie myjemy. Pieczarki kroimy w plasterki. cebulę siekamy, szynkę kroimy w kostkę a oliwki w plasterki. Ser ścieramy na tarce. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części i cienko rozwałkowujemy na cieniutki placek. Wierzch smarujemy koncentratem pomidorowym. Na cieście układamy pokrojone dodatki. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do pizzy. Na koniec posypujemy serem i oregano. Pieczemy ok 15 - 20 minut w 200 stopniach. Smacznego!