Goplana

Goplana

Kucharz
[Przepisów: 9]

Pizza na francuskim ciescie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Powstala po tzw "sprzątaniu lodówki". Super jako przekaska do piwa.

Pizza na francuskim ciescie

Składniki:

Pizza na francuskim ciescie

 

  • opakowanie ciasta francusiego
  • parowki
  • cebula
  • kilka pieczarek
  • papryka czerwona swieza
  • zolty ser
  • ketchup
  • przecier pomidorowy
  • suszona bazylia i oregano

Sposób przygotowania:

Pizza na francuskim ciescie
Pieczarki podsmazyc z cebulka. Na blasze wyłozonej papierem PACLAN rozlozyc ciasto, pokroic na prostokaty ( wielkosc wg uznania ). Wymieszac ketchup z przecierem w proporcji 3/1 , dodac ziola w il odpowiadajacych gustowi :) Posmarowac tym ciasto, na gore pokroic parowki ( moze byc zwykla kielbasa typu zwyczajna, śląska ), papryke. Na koniec posypac serem i wlozyc do nagrzanego piekarnika temp ok 180 stopni na ok 10-15 minut. Swietnie sprawdza sie jako przekaska do piwa. Skladniki pizzy oczywiscie mozna dobrowolnie zmnieniac, ogranicza nas tylko nasza wyobraznia :) Dzieci sie nią zajadają.