Sposób przygotowania:
Pizza na kruchym cieście
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać sól i mąkę. Dokładnie wymieszać – w razie potrzeby dodać więcej wody lub mąki. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Czosnek rozgnieść i połączyć z przecierem i oliwą. Cebulę obrać i pokroić. Zarumienić na oleju i dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką ostrą i słodką.
Ser żółty zetrzeć na tarce. Ogórka i pomidora pokroić na cienkie plasterki.
Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować je na papierze do pieczenia i ułożyć na kratce z piekarnika. Posmarować sosem, posypać oregano, rozłożyć pieczarki, szynkę, pomidory, ogórki, cebulę pokrojoną w paseczki i posypać startym serem.
Piec ok. 20 minut w 230 stopniach.
Czosnek rozgnieść i połączyć z przecierem i oliwą. Cebulę obrać i pokroić. Zarumienić na oleju i dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką ostrą i słodką.
Ser żółty zetrzeć na tarce. Ogórka i pomidora pokroić na cienkie plasterki.
Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować je na papierze do pieczenia i ułożyć na kratce z piekarnika. Posmarować sosem, posypać oregano, rozłożyć pieczarki, szynkę, pomidory, ogórki, cebulę pokrojoną w paseczki i posypać startym serem.
Piec ok. 20 minut w 230 stopniach.