aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

pizza na wypasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna pizza z różnym dodatkami

pizza na wypasie

Składniki:

pizza na wypasie

 

  • 1 ciasto do pizzy,
  • 1/2 kukurydza,
  • 1/2 groszek,
  • 10 Oliwki czarne,
  • 1 pomidor,
  • ketchup ostry,
  • 10 plasterków żółty ser,
  • oregano Prymat,
  • 150 g pieczarki,
  • 10 plasterków salami

Sposób przygotowania:

pizza na wypasie
Ciasto na pizzę wałkujemy w kształt prostokąta. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Następnie smarujemy ketchupem i posypujemy trochę oregano. Na ciasto układamy oliwki, pieczarki obrane i pokrojone w plasterki, plasterki salami, odcedzony groszek, odcedzoną kukurydze, pomidora pokrojonego w plasterki (można wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę), na koniec plasterki żółtego sera i posypujemy oregano. Pieczemy 15 min w 200 stopniach.